Top banner
Banner

  Aloha fra Hawaii set fra Danmark - kilderne  
Categories Banner    Om kilderne
   Hansons tekst
  

         
   Om denne side

Her på denne side er der en kort redegørelse for det kildemæssige angående materialet er på sitet, som jo for det meste bare er gengivelse af originalkilder.

   Om anvendelsen af kilder

Der er en del avisartikler gengivet her på sitet. De er læst som mikrofilm på hhv. Det Kongelige Bibliotek på Slotsholmen i København, hhv. på Centralbiblioteket i Nykøbing Falster.

Disse avisartikler rummer en del faktuelle fejl i den helt vulgære ende, altså angående årstal o.lign.

Stavning og tegnsætning m.m. er forsøgt gengivet fuldstændig som i originalteksterne. Derfor er der f.eks. en artikel, hvori rock'n'roll staves på hele 3 forskellige måder i een og samme artikel.

I forbindelse med angivelsen af, hvor mange danskere, der betalte TV-licens og farve-TV-licens i 1973, samt hvad licensen kostede, er oplysningerne fra DR's hjemmeside.

Den danske Elvis-forsker Ernst Jørgensens bog i samarbejde med Peter Guralnick Elvis Day By Day er også anvendt som kilde.

Bogen Elvis in Focus af Sean Shaver er også anvendt.

En tekst på internettet, A Myth Surrounds Elvis Presley’s 1973 Aloha From Hawaii TV special er også blevet læst under skrivningen. Den er skrevet af amerikaneren Alan Hanson. Da denne kilde ikke alene er på internettet, men lanceres som en blog, altså endnu mere flygtig, er den gengivet grafisk nedenfor, så den ikke pludselig forsvinder i cyberspace.   Alan Hansons tekst


Demystifying

Bottom Banner

Forside   |    Foromtale   |    Anmeldelser   |    1973   |    Koncerten   |    Kilder   |    Kolofon

© Asbjørn B. Christensen 2012